Door Verstraetelei 6, 2930 Brasschaat, Belgie Maandag - Vrijdag: 9:00 - 17:00 +32 (0)3 653.08.01

3D TANDHEELKUNDE ANTWERPEN DENTAL KLINIEK BRASSCHAAT BELGIE

Kronen bruggen implantaten met behulp van cad/cam 3d scan
contactmaak een afspraak

3D tandheelkunde

3D tandheelkunde
Wat is 3D tandheelkunde ?

De Cerec 3 is een modulair CAD/CAM systeem dat een grote mate van flexibiliteit biedt in de vervaardiging van hoogwaardige porseleinen (partiële) kronen. Een (partiële) kroon is nodig indien er in uw mond kiezen zijn die uit grote vullingen bestaan of die (gedeeltelijk) zijn afgebroken.

Met behulp van de nieuwste computergestuurde apparatuur is het mogelijk om dit in één behandeling te maken en te plaatsen. Voor een dergelijke behandeling wordt er voor u 90 minuten tijd gereserveerd.

In deze tijd wordt de betreffende tand geprepareerd. Dat wil zeggen dat de tandarts het element (de tand) voorbereidt voor de restauratie. Hij zorgt ervoor dat er geen cariës meer in zit, oude vulmaterialen worden verwijderd en de kanten worden glad gemaakt.

Vervolgens wordt er een digitale opname gemaakt van het element. De tandarts tekent de restauratie op deze opname in. Omtrek, hoogte en oppervlakte worden zo met behulp van de computer vertaald in de vorm van de (partiële) kroon. Ook de vorm en raakvlakken van de buurelementen worden in deze vormbepaling door de computer meegenomen.

Als de (partiële) kroon naar tevredenheid is ingetekend geeft de tandarts de slijpopdracht waarop de computer zijn gegevens naar de freesmachine zendt. Deze machine begint dan een blokje hoogwaardig industrieel vervaardigd porselein te bewerken tot de uiteindelijke vorm. Tijdens dit slijpen, dat ongeveer 15 tot 20 minuten duurt, kunt u onder het genot van kopje koffie rustig even in de wachtkamer wachten.

Nadat de slijpmachine klaar is met zijn werk wordt u teruggebracht naar de behandelkamer waar de (partiële) kroon wordt geplaatst.

Er zijn grote voordelen verbonden aan het werken met de Cerec 3 zowel voor u als voor de tandarts.

Voor u betekent dat:

  • Dat u nog maar 1 keer hoeft te komen voor deze behandeling in plaats van 2 keer; DUS KLAAR TERWIJL U WACHT !
  • Dat het met deze methode mogelijk is om meer gezond tandweefsel te behouden
  • Dat het niet meer nodig is om een afdruk te maken
  • Dat het niet meer nodig is om een noodvoorziening te maken omdat de restauratie meteen kan worden geplaatst

Het werken met de Cerec 3 biedt de tandarts de mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardige restauraties te maken met een optimaal behoud van gezond tandweefsel. Moeilijk controleerbare stappen worden overgeslagen. Hierbij moet u vooral denken aan het maken van de afdrukken voor kronen die in het tandtechnisch laboratorium worden opgebakken. De afdruk bepaalt de uiteindelijke vorm van de (partiële) kroon. Zelfs kleine afwijkingen in vorm en hoogte vragen zeer veel tijd en moeite om tijdens het plaatsen aan te passen.

42

Jaren ervaring

3749

Tevreden klanten

12

Aangeboden diensten

6

Aantal artsen

Onze troeven

Kennis

Onze tandartsen blinken uit door opleiding, ervaring en actuele vakkennis.

Technieken

Geavanceerde technieken van onze tandartsen zorgen ervoor dat alle ingrepen kunnen plaatsvinden tijdens een dagopname.

Privacy

Het is vanzelfsprekend dat wij garanderen uw recht op privacy en geheimhouding.

Ervaring

Onze tandartsen schitteren met jarenlange ervaring op professioneel vlak.